Les oficines de Turisme de l´Escala han atès aquest estiu més de 40.000 persones. Seguint la línia dels darrers estius, entre el tipus de consulta que més creix hi ha les vinculades amb les opcions de senderisme i cicloturisme, que ja representen el 9% del total.

Es calcula que l´Escala ha rebut un entre un 4 i un 5% més de turistes aquest estiu. En aquest sentit, coincideixen tant les dades d´usuaris atesos a les oficines de Turisme com l´increment del volum de residus generats, que és un dels indicadors més fiables del nombre d´habitants d´un municipi en cada moment.

Per procedència, el major nombre de consultes de les oficines de Turisme continuen sent de visitants catalans (35,2%) i francesos (34%), mentre que la informació més demanada continua sent la que fa referència a les activitats que es poden fer al municipi.

L´oficina de l´entrada nord, que funciona només per Setmana Santa i a l´estiu, continua consolidant-se com la que més usuaris rep durant la temporada turística.

Per mesos, destaquen el mes de juliol, en què hi va haver un 8% més d´usuaris i aquests primers quinze dies de setembre, en què es detecta una tendència a l´alça i hi ha hagut gairebé un 14% més d´usuaris a les oficines de Turisme que el mateix període de l´any passat.

Aquest mes d´agost s´ha posat en marxa un nou punt d´informació turística al Centre de Recepció de Visitants que s´ha obert al Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries. S´ha atès una mitjana de 200 persones diàries en aquest punt, detectant que aproximadament un 85% eren turistes que estaven de pas i no s´allotjaven a l´Escala. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Marta Rodeja, valora molt positivament "la tasca que s´ha pogut fer de mostrar-los la resta d´atractius turístics que ofereix el municipi".

Pel fet de ser un punt nou i només obert des de l´1 d´agost, les dades del punt d´informació d´Empúries no han estat tingudes en compte aquest any per calcular el percentatge d´increment d´usuaris atesos aquest estiu.