El cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera Pey, i el tresorer de l'Ajuntament, Xavier Roca Genís, compten amb el total suport de l'equip de govern municipal que lidera la convergent Marta Felip, segons publica avui el Diari de Girona.

La seva presumpta participació delictiva en la manipulació del concurs de gestió de multes de trànsit que el 2010 es va adjudicar a l'empresa GRS Arc Local -a l'epicentre del cas Manga- encara és un fet sub iúdice que li permet al govern no fer res i esperar. "bviament embolcallant la seva postura estàtica en el respecte als terminis judicials, en la «presumpció d'innocència» i la «confiança en els treballadors». El sindicat CSI-F, per contra, s'està menys de fórmules tòpiques i ha demanat la suspensió cautelar del cap policial.

Les explicacions que l'agent i el tresorer van donar ahir a l'alcaldessa són suficients per mantenir-los en el seu lloc de treball. «Apartar algú del servei requereix alguna cosa més», va puntualitzar Felip.

El Servei de Vigilància Duanera va elaborar un informe sol·licitant a la jutgessa instructora del cas Manga imputar Riera i Roca per un delicte contra l'administració pública després de trobar que s'intercanviaven correus amb l'administrador de GRS Arc Local en els que pactaven el plec de condicions que havia de regir el concurs, el sistema de punts i altres suggeriments -sempre presumptament fins que no sigui cosa jutjada-.

Felip assegura que ambdós funcionaris van explicar-li que els contactes mantinguts amb GRS «són els propis que es tenen amb una empresa que feia quatre anys que s'encarregava del servei». En cap cas l'informe policial incorporat al sumari qüestiona els contactes en si mateixos sinó que aquests es mantinguin per manipular un concurs públic -presumptament.

El fet de dir que «no he tingut accés a l'informe» li serveix també a l'alcaldessa per justificar la seva «confiança» respecte als treballadors i afirmar que els mantindrà en el càrrec mentre no hi hagi més evidències. El govern municipal tampoc té previst revisar la resta d'adjudicacions en les quals van participar Riera i Roca.

El CSI-F demana accions

El sindicat CSI-F considera que apartar del servei el cap de la ?Guàrdia Urbana no vulnera la presumpció d'innocència i per això va entrar ahir un escrit a l'Ajuntament reclamant a l'alcaldessa «la immediata obertura d'una informació reservada i un expedient sancionador al Sr. Riera Pey» per la possibles comissió «d'una falta molt greu i una altra de greu» en l'adjudicació del servei de gestió de multes de trànsit a GRS.