L'Ajuntament de Figueres pretén recuperar l'organització de la ciutat per districtes, una proposta d'ERC-MES a través d'una moció que va ser subscrita per tots els grups (CiU, PSC, CUP, C's, PPC i CExF). Es pretén començar-hi a treballar després de la campanya electoral escoltant les propostes de cada partit i poder posar en marxa la nova organització a partir de l'any vinent.

L'Ajuntament de Figueres va aprovar el 2011 la divisió de la ciutat en cinc districtes, una reclamació constant perquè els ciutadans puguin participar més directament en les decisions que l'afecten. Cada un dels cinc districtes tenia un regidor assignat per ser el representant del govern i facilitar la relació entre el govern, consistori i veïns. Des d'ERC van posar de manifest a través de la moció, però, que van tenir una vida curta perquè es va optar per no impulsar aquesta eina. Per això demanen que de manera urgent es recuperin els districtes com a «instrument clau per al bon funcionament de la ciutat recuperant l'esperit pel qual es van crear». La majoria dels grups portaven aquesta reclamació als programes.

La proposta va va aprova amb el vot de tots. S'espera crear un grup de treball amb representació de tots els grups per consensuar una nova organització en districtes. El document final es planteja que sigui aprovat per ple el primer trimestre del 2016 i es posi en funcionament una vegada aprovat.

Des de C's, el PP, CxEF i la CUP van apuntar que esperen que no quedi de nou en un calaix.