L'Empordà
Recollida de fons

CÓritas activa els seus equips a l┤espera de rebre i acollir refugiats sirians

EstÓ en contacte amb les altres organitzacions de CÓritas del centre d'Europa per donar una "resposta coordinada" a les necessitats "mÚs urgents"

06.09.2015 | 20:40

CÓritas Diocesana de Girona ha activat els seus equips locals per tal de donar acollida a l'onada de refugiats que estan fugint de la guerra de SÝria. El seu director, Ramon Barnera, ha assenyalat que aquesta setmana passada s'han comenšat a moure per demanar una "resposta coordinada i activa" per part de les administracions i, al mateix temps, han activat els seus recursos per facilitar l'acollida dels afectats a les comarques gironines. "La missiˇ de CÓritas Ús estar al servei dels ˙ltims de la nostra societat i en aquest moment hem d'estar al costat d'aquestes persones i del seu patiment", ha explicat el director. L'entitat ha obert una campanya de recollida de fons mitjanšant dos comptes.

Tots els fons obtinguts es destinaran en una primera fase a cobrir les necessitats de la crida que ha fet CÓritas Europa, que coordina l'acollida als refugiats principalment a CÓritas GrŔcia, Maced˛nia i SŔrbia. I, amÚs, en una segona fase a preparar la futura acollida de refugiats a les comarques gironines.

Barnera ha explicat que durant els darrers dies han estat en contacte amb la xarxa de CÓritas per coordinar les accions i reclamar que els estats europeus donin una resposta d'acord amb els drets humans, la legislaciˇ europea vigent en matŔria d'asil i donin una resposta humanitÓria urgent. "La missiˇ de CÓritas Ús estar al servei dels ˙ltims de la nostra societat, i en aquest moment hem d'estar al costat d'aquestes persones i del seu patiment a la cerca d'un espai on viure amb dignitat", ha explicat el director.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema