Les noves targetes multiviatge T-10/120 entre Figueres i Barcelona i entre Girona i Barcelona que permetran viatjar amb descomptes de més del 50% s´implantaran a partir del 14 de setembre. Es tracta de la tercera i última fase del desplegament d´aquest abonament a les comarques gironines. Al juny es va posar en servei a les comarques de la Garrotxa, Pla de l´Estany i la Selva i al juliol a les de la Costa Brava centre i nord. D´aquesta manera, finalitza el desplegament de la T-10/120 a tot el territori gironí.

La targeta permet realitzar 10 viatges amb una validesa de 120 dies. Cada viatge entre Figueres i Barcelona tindrà un preu de 8,75 euros, el que suposa un descompte del 56% respecte el bitllet senzill. En el cas del trajecte Girona-Barcelona, el preu del viatge surt a 6,15 euros, i el descompte és del 57%. Aquestes targetes utilitzen la tecnologia magnètica en suport cartró de manera que cada cop se n´ha de comprar una de nova. Els punts de venda són: l´estació del Nord de Barcelona (taquilla C-0), l´estació d´autobusos de Girona i l´estació d´autobusos de Figueres.

La T-10/120 és multipersonal i, per tant, la poden utilitzar els membres d´una mateixa família o un grup d´usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. L´actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l´objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d´una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre´n l´ús.

La targeta T-10/120 està estesa a tot el Pirineu lleidatà, així com a bona part de les comarques centrals, el corredor Lleida amb Barcelona, les comarques gironines i en els trajectes interns de les quatre comarques de les Terres de l´Ebre (Baix Ebre, Ribera d´Ebre, Montsià i Terra Alta). Ja està implantada en els itineraris entre Barcelona i l´Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, Val d´Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l´Alta Ribagorça, el Segrià, el Pla d´Urgell, l´Urgell, la Segarra, la Noguera, la Garrotxa, el Pla de l´Estany, la Selva, la Costa Brava Nord i Costa Brava Centre. També en els recorreguts Lleida - la Val d´Aran, Lleida - Alt Urgell i Lleida - Alta Ribagorça i en els recorreguts interns de les Terres de l´Ebre. Ara s´amplia a més comarques gironines i l´objectiu abans d´acabar l´any és que estigui implantada en les principals comunicacions de les comarques que encara no tenen l´abonament.

Allà on ja està implantada està tenint molta acceptació i la demanda dels corredors està creixent. Durant l´any 2014, en els serveis d´autobús on funciona la T-10/120 s´han realitzat gairebé 370.000 viatges. D´aquests, una mitjana del 41% s´han efectuat amb la targeta T-10/120. En alguns corredors com el Barcelona-Alt Urgell l´ús de la T-10/120 ha arribat fins al 80% amb un increment de viatges del 50%. En el cas del corredor Lleida-Barcelona on la T-10/120 es va posar en marxa el gener 2015, l´ús de la targeta és del 40% dels viatges i s´ha produït un increment de viatges del 20%. Amb la T-10/120 de la Garrotxa, Pla de l´Estany i la Selva amb Barcelona que es va posar en funcionament el 1 de juny d´enguany, l´ús de la targeta ja ha arribat al 15% del total de viatges amb un increment del 6% dels viatges.