Un grup de sis periodistes britànics ha visitat aquesta setmana els càmpings de les comarques de Girona en un viatge de premsa organitzat per l´Associació de Càmpings de Girona en col.laboració amb l´Agència Catalana de Turisme. L´objectiu de la visita és que els periodistes puguin conèixer d´aprop l´alt nivell de les instal.lacions, que acaparen un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu, així com el territori gironí, la cultura i la gastronomia i que ho puguin divulgar al món anglosaxó.

El grup de periodistes provenen d´Anglaterra, Escòcia i Irlanda i escriuren en mitjans genèrics com The Daily Times o Irish Independent i mitjans específics del sector com Camping Magazine.

Durant la seva estada, els periodistes han visitat diversos càmpings de la demarcació però també han gaudit d´activitats sobre el terreny a través de programes que han combinat cultura, natura, esport i gastronomia. El programa d´activitats ha portat als participants , entre altres indrets, a visitar el parc Natural de la Garrotxa, el Museu Dalí, camins de ronda o a gaudir d´itineraris en caiac.

Aquesta visita s´enmarca dins la potent campanya de promoció que l´Associació està duent a terme aquest any i que ha esta merexeidora del premi Alimara. Una campanya que es completa amb la potenciació del web de l´associació http://www.campingsingirona.com/ que s´ha renovat totalment per tal que sigui un autèntic motor de reserva per als càmpings associats i una eina de promoció i difusió exemplar del sector. S´ofereix en set idiomes i incorpora un Intranet. I també s´han intensificat les accions que es duen a terme per la via on-line per adaptar-se als nous models de la demanda turística i obrir nous mercats.

L´Associació de càmpings de les comarques de Girona compta amb 75 associats i ofereix 119.308 places d´ allotjament. El total de places d´allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.