ERC-MES Figueres defensa la recuperació dels districtes de la ciutat amb vista al primer trimestre de l´any 2016 com una eina clau per millorar la relació entre l´administració i els ciutadans. Des del grup municipal presentaran aquest dijous 3 de setembre una moció per tal d´impulsar aquesta proposta que des d´Esquerra es portava al programa electoral i a la qual també s´hi van sumar la majoria de partits que, actualment, compten amb representació al consistori de la capital altempordanesa.

Des d´ERC es recorda que l´any 2011 l´Ajuntament de Figueres ja va aprovar la divisió de la ciutat en cinc districtes però que, malauradament, aquesta decisió no va anar gaire més enllà i que durant la darrera legislatura tampoc es va recuperar. En aquells moments, el 2011, tots els partits polítics amb representació al consistori hi van donar suport.

La regidora del grup municipal d´ERC-MES, Agnès Lladó, considera que cal posar fil a l´agulla i anar més enllà del que es va acordar el 2011. "Tenim clar que els districtes són una eina clau per al bon funcionament de la ciutat però, a hores d´ara, ens hem de plantejar que la realitat de la ciutat ha canviat molt en pocs anys", afirma Lladó. Per aquest motiu Lladó afegeix que "proposem crear un grup de treball que dissenyi una nova organització en districtes a la ciutat i que aquesta divisió ja pugui entrar en funcionament durant el primer trimestre del 2016". Els membres d´aquests grup de treball podrien no formar part del consistori figuerenc

Un altre dels elements clau de l´aposta d´ERC-MES per als districtes és la creació del regidor de districte, un factor més per apropar l´administració local als figuerencs. Aquest regidor tindria un espai físic al barri al qual s´hi desplaçaria, periòdicament, per atendre els ciutadans que hi volguessin traslladar qualsevol tipus de consulta, petició o recomanació. La repartició dels regidors de districte es realitzaria agafant com a referència els resultats electorals obtinguts, a nivell global, a la ciutat.