El número 1 de la candidatura per Girona, Lluís Llach, ha explicat que 'amb aquests 35 anys els governs espanyols s'ho han carregat tot'. Els catalans, ha afegit, han decidit deixar de ser aspirants a ciutadans per convertir-se en ciutadans de ple dre'. 'La gent hem dit que s'ha acabat per sempre. Tenim una arma de construcció massiva, que és el vot. Ens hi va la supervivència col·lectiva, ja que ens cal un projecte de futur factible. Dins l'Estat espanyol som una societat fracassada'. Llach ha afegit que 'nosaltres anem contra un estat que ha segrestat i espoliat els espanyol igual com a nosaltres'. 'Necessitem la sobirania nacional per tenir la sobirania social'. 'Nosaltres som el vent. Som nosaltres qui hem d'inflar les veles del nostre vaixell i portar-lo a millor port'. Junts pel Sí ha aplegat més de mig miler de persones a la plaça Catalunya de Roses aquest dimarts al vespre.

Anna Caula, número 2 de la candidatura per Girona, ha parlat de que 'el que volem aconseguir és difícil, i no ens ho posaran fàcil, però amb l'esforç, la persistència i amb la gent ho farem, ja que estem jugant el partit més important de les nostres vides, perquè ens ho juguem tot com a país'. Nosaltres, ha afegit Caula, 'guanyarem amb la fermesa, amb l'esforç, sense joc brut. Aquest és l'objectiu del 27S'. Caula ha finalitzat dient 'que bufi una gran tramuntana que el 27S ens porti cap a la victòria'.

El número 3, Carles Puigdemont, ha explicat que 'aquest no és un procés qualsevol, és el procés de la gent'. 'És un debat entre un Estat i un poble que té ganes de decidir el seu propi futur'. Puigdemont ha afegit que 'Junts pel Sí tenim l'objectiu de voler que el nostre país millori. Avui no podem donar respostes a les necessitats de la gent. Ho hem intentat de moltes maneres, però després de 35 anys d'intents, i de negatives constants, ara tenim la oportunitat de construir un nou país i dotar-nos d'eines perquè la gent visqui millor'.

La número 6 per Girona, Dolors Bassa, ha parlat de les dues dates mes importants d'aquest mes, un mes històric: l'11 de setembre i el 27S. 'Ens comptaran un a un. Aquesta vegada hi hem de ser tots nosaltres i també als del nostre entorn'. La nostra, ha afegit Bassa, 'és la candidatura de la gent'. 'El nostre objectiu és comú, és aconseguir que la gent visqui millor i per això hem de tenir les eines'.

L'acte ha estat presentat per l'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan.