La Rambla de Figueres acollirà entre el 3 i el 6 de setembre, des de dijous (18 hores) fins diumenge (21 hores), la 31a edició de la Mostra del Vi de l´Empordà, amb l´objectiu de superar els 10.000 visitants i els 7.000 tiquets venuts en l´edició anterior.

La Mostra, que vol ser l´aparador dels vins dels cellers de la DO Empordà, arriba amb una trentena d´activitats paral·leles i moltes novetats. Entre aquestes, destaca el peu de copa informatiu del vi que es degusta o el rasca l´endeVinaDOr, que oferirà descomptes del 10% en la compra de qualsevol ampolla de vi si s´encerta una pregunta. A més, s´ampliarà l´espai infantil, es crearà un espai gastronòmic i s´obrirà al públic una mostra fotogràfica on els diferents cellers mostren com s´elabora el vi.

El regidor de Fires i Festes de l´Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, parteix de la premissa de l´excel·lent edició de l´any passat, en què es van celebrar els trenta anys. "Volem reforçar la marca Empordà i fomentar entre el públic la passió pel vi", va manifestar Masquef en la presentació de la Mostra, que es va fer dimecres passat a la mateixa Rambla, on aquest divendres, a partir de les sis de la tarda, el cuiner i xef del restaurant Miramar de Llançà, Paco Pérez, amb dues estrelles Michelin, llegirà el pregó.

El preu del tiquet passa a costar 12 euros, però enguany es podran fer 6 tastos de vins dels 17 cellers i 6 degustacions de productes d´alimentació. Enguany, també hi haurà promocions, com ara una copa gratuïta amb el Menú del Vi de l´Empordà, que s´oferirà durant els dies de la Mostra en alguns restaurants de la ciutat; un 35% de descompte amb el bitllet de l´AVE per als usuaris que vinguin a la Mostra amb el tren d´alta velocitat; una nit d´hotel més una ampolla de regal per a les persones que s´allotgin a la ciutat; un tast guiat gratuït per l´Espai DO i el 50% de descompte en l´entrada al Museu de l´Empordà i en l´entrada general al Museu del Joguet.

Durant el cap de setmana, es podrà fer una visita guiada al Museu de l´Empordà, de l´exposició Anima Naturae, de Pere Puigbert; una visita guiada gratuïta Figueres, Art&Vi; i també hi haurà un concurs d´aparadors decorats amb motius de la 31a Mostra del Vi de l´Empordà.