El tràmit per treure un tiquet d'estacionament amb zona blava o verda a Figueres serà molt més senzill i eficient a partir d'ara gràcies a una nova aplicació mòbil inaugurada aquest matí i presentada per Manel Toro i Lluís Martínez, conseller delegat i gerent Fisersa respectivament. L'aplicació és una iniciativa que permetrà una millora en el sistema d'obtenció del tiquet, de manera que a partir d'ara serà un procés més còmode i eficient, alhora que representa un estalvi de paper.

'Whoosh!' és una nova aplicació (pensada tant pel sistema operatiu Android com el d'Apple) que permetrà al seu usuari retirar un tiquet d'estacionament electrònic un cop descarregada de les botigues virtuals d'aplicacions i instal·lada al dispositiu mòbil. Funciona amb el registre d'una targeta de crèdit i de la matrícula del vehicle.

El principal avantatge de 'Whoosh!' és el de poder allargar el temps d'estacionament sense necessitat de tornar al parquímetre i realitzar de nou les gestions pertinents. A falta de deu minuts d'expirar el termini, un missatge ens arribarà al telèfon avisant-nos sobre l'esgotament del tiquet i ens preguntarà si volem allargar el temps d'estacionament i ampliar-lo des de l'aplicació i des de qualsevol punt de la ciutat. D'aquesta manera no haurem de patir per renovar el permís cada dues hores.

Les matrícules quedaran registrades en una base de dades que permetran al vigilant controlar el temps d'estacionament de cada vehicle des de la seva PDA. "L'objectiu d'aquesta aplicació és donar tranquil·litat a l'usuari, que no hagi d'estar pendent tot el dia de la renovació del seu tiquet mentre està realitzant les seves gestions personals", assegura Lluís Martínez, director gerent de la companyia Fisersa. La denúncia, però, no forma part de l'aplicació, és a dir que els tràmits de pagament de multes seguiran amb el mateix sistema. Amb 'Whoosh!', els usuaris podran, a més a més, portar un millor seguiment de les seves despeses gràcies al resum i registres de pagament que realitza l'aplicació a cada usuari.