L'entitat SUF de Roses continuarà organitzant activitats com el ball a partir del setembre en una sala d'exposició de la Ciutadella, a l'espera que es construeixi el nou edifici en el lloc de la sala que va ser enderrocada. La junta de l'entitat ha explicat, en declaracions a EmpordàTV, que l'Ajuntament els ha dit que esperen que els treballs comencin entre el mes vinent i l'altre, però que la intenció és que es concretin dates a la reunió que han convocat per al proper 6 de setembre, amb representants municipals. L'associació també explicarà les activitats que es podran seguir fent en aquest nou emplaçament i les que no. Amb tot, els membres de la SUF asseguren que continuen actius i que esperen que les obres del nou edifici avancin ràpid.

L'Ajuntament va acabar l'enderroc de l'emblemàtic edifici de la Societat Unió Fraternal (SUF) el passat mes de maig que l'entitat va cedir i en el seu solar va anunciar que s'hi aixecaria un nou equipament cultural amb una inversió de 2,7 milions. L'actuació s'hi esperava des de feia cinc anys, quan es es va decidir replantejar el projecte. L'actual preveu dues fases, la primera de les quals contempla la construcció d'un edifici de 2.172 metres quadrats amb accés des de la Riera Ginjolers i el carrer Trinitat on hi haurà tota l'estructura, les instal·lacions de la planta soterrani, baixa i primera.

Es deixaran per a la segona, les dues plantes superiors. Aquests primers treballs, però, implicaran tornar a disposar d'una sala de ball, juntament amb altres dependències que podrà utilitzar l'entitat, tal com consta en el conveni que ambdues parts van signar.