El portaveu popular i cap de llista del PPC a Girona, Enric Millo, ha presentat oficialment aquest dijous la candidatura a les comarques gironines de cara a les eleccions del 27 de setembre. Durant el seu discurs, Millo ha demanat als ciutadans que confiïn en el seu partit perquè són l'única formació política que defensa "la unió" i estan en contra la "ruptura" de Catalunya de la resta d'Espanya. En aquest sentit, el cap de llista ha assenyalat que esperen igualar o superar els resultats dels darrers comicis i ha elogiat els candidats que conformen la llista. "No portem artistes ni futbolistes ni famosos. Són persones normals i corrents, representants de la societat gironina", ha afirmat.

Millo ha participat aquest dijous en la presentació de la candidatura del PPC a Girona de cara a les properes eleccions del 27 de setembre. L'acte, que ha comptat amb l'assistència dels integrants de la llista, s'ha fet al bell mig de la plaça Constitució de la capital gironina i hi ha assistit el número dos de la candidatura, Segio Santamaria, i la número tres, Mar Llambí, entre d'altres.

"Són homes i dones d'arreu de les comarques gironines, des de la Selva fins a la Cerdanya. Són persones valentes, amb coratge, treballadores i disposades a donar el millor d'elles mateixes per defensar la convivència, la unitat, el progres i la justícia", ha resumit el portaveu popular i vicesecretari d'acció política. En aquest sentit, Millo ha assegurat que es sentia "molt honrat" d'anar acompanyat amb els integrants que conformen la candidatura gironina i ha subratllat que tots junts treballaran per aconseguir "que ningú trenqui Catalunya, ens separi de la resta d'Espanya o ens deixi fora d'Europa".

Segons el cap de llista, el PPC representa a milers de gironins que volen viure en una Catalunya "pròspera, socialment justa" on es pugui viure en "pau i llibertat". Un objectiu pel qual treballaran durant la campanya electoral i després del 27S. Paral·lelament Millo ha volgut aprofitar l'acte per llançar un missatge a les formacions independentistes: "Els hi demano que deixin de dir mentides i que expliquin la veritat, que expliquin què suposaria separar-nos de la resta d'Espanya i quedar-nos fora de la Unió Europea", ha reclamat.

Al mateix temps, Millo no ha dubtat en assenyalar que treballaran amb força des del PPC perquè "units ens sortirà molt millor que separats, que dividits". "Per tot això apel·lem a tota la gent que vulgui viure a Catalunya, en llibertat i convivència i que no vulguin la ruptura, que confiïn en nosaltres perquè som la única formació política gironina que defensa aquests idees i valors", ha assegurat.

"No portem artistes, ni futbolistes ni famosos"

D'altra banda, Millo ha subratllat que la candidatura del PPC a Girona està formada per "persones normals i corrents", a diferència d'altres formacions com pot ser Junts pel Sí que compten amb personalitats com Lluís Llach entre les seves files. "No portem artistes, ni futbolistes ni famosos sinó representants de la normalitat de la societat catalana i gironina", ha explicat. En principi, Millo ha subratllat que estan convençuts que aconseguiran un bon resultat el proper 27 de setembre. En concret, esperen igualar o superar els dos diputats gironins que van obtenir els passats comicis del 2012. "Nosaltres treballarem per aconseguir el millor resultat, estem molt esperançats que comptarem amb la confiança de molts gironins que volen l'opció del seny", ha puntualitzat.

Segons el cap de la llista, el millor resultat possible seria "mantenir la posició del 2012 i, per què no, aconseguir que la Mar Llambí (número tres de la candidatura) pogués entrar". Tot i això, Millo ha comentat que el número és el que menys els preocupa ara mateix: "esperem tenir un bon resultat que ens permeti aturar aquells que amb mentides i enganys han intentat durant els darrers anys que Catalunya es trenqui, volem aturar això", ha puntualitzat.

Per últim, el portaveu popular ha assenyalat que "no és casualitat" que la setmana vinent alts càrrecs del Partit Popular com el mateix president del govern espanyol, Mariano Rajoy, visitin les comarques gironines durant l'Escola d'Estiu del partit que es farà a Lloret de Mar, a la Selva. "Això forma part de l'esperit que impregna el PP d'estar a prop de Catalunya i demostrar que Catalunya és molt estimada des de la resta d'Espanya", ha explicat. Segons el cap de llista, aquest esdeveniment serà, "sens dubte" un tret de sortida molt important per a la preparació de la campanya electoral del partit a les comarques gironines i arreu de Catalunya.

A part de ser el cap de llista del PPC a Girona, Millo també és diputat i ocupa el càrrec de president provincial de la formació a Girona. Enric Millo ja va encapçalar la candidatura del PP a Girona en les eleccions del 2006, el 2010 i, per últim cop, el 2012, quan va aconseguir dos diputats al Parlament català. Les enquestes del partit qüestionen que s'obtingui representació popular a la demarcació de Girona però, tot i això, el coordinador de l'Àrea de Política Econòmica del PPC ha volgut assumir aquest repte. De fet, el polític gironí també va liderar la llista al Parlament espanyol l'any 2011. En aquella ocasió va obtenir un escó i va posar fi així al fet que Girona fos l'única demarcació a l'Estat sense representació dels populars.