L'equip de govern de l'Ajuntament de la Jonquera ha acordat, en Junta de Govern, no acollir-se a la revalorització del cadastre per evitar un augment d'un 10% dels valors cadastrals de les finques per al 2016. Aquesta mesura evitarà l'increment del rebut de l'IBI del 2015. El Ministeri d'Hisenda enguany ha deixat als ajuntaments decidir sobre el fet d'acollir-se o no a la revalorització cadastral.

L'Ajuntament jonquerenc ja va emprendre accions en aquell sentit i va rebaixar el tipus un 12% per l'any 2015 per tal que la pujada de l'IBI que suposava aquesta revalorització feta per la Gerència del Cadastre es moderés.

Amb aquest acord, la corporació municipal manifesta a la Gerència Territorial del Cadastre la seva voluntat de no aplicar els coeficients d'augment que s'estableixin en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat del 2016.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, afirma que aquesta és "una mesura que havíem de prendre per evitar una càrrega més per a les famílies de la Jonquera, essent conscients que aquesta mesura comportarà un esforç i una contenció de despesa per al pressupost del 2016".