La situació meteorològica que s'està vivint aquest agost va provocar que ahir els termòmetres amb prou feines superessin els 27 graus i els turistes i estiuejants van canviar les platges per les principals ciutats de la demarcació. La sorra de Sant Feliu de Guíxols va quedar pràcticament deserta mentre el Museu Dalí de Figueres experimentava cues quilomètriques.

DDG | GIRONA L'agost primaveral que s'està vivint a la província va provocar que ahir els termòmetres més generosos amb prou feines superessin els 27 graus de màxima, cas de Sant Pere Pescador. En general les temperatures van ser baixes per aquesta època de l'any i l'evidència més significativa és que les principals platges de la Costa Brava van quedar gairebé desertes provocant que el turisme es desplacés cap a les principals ciutats, com Girona o Figueres, que van viure situacions de col·lapse per l'afluència de gent als seus carrers i museus principals.

Però els xàfecs de la tarda no van perdonar ni platges ni interior, tot i que les nuvolades es van concentrar de forma molt destacada al Pirineu i Prepirineu gironí deixant reculls de 35,4 litres a Sant Pau Segúries o 26,9 litres a Olot. A Girona es van acumular 9,9 litres al llarg de tota la jornada, si bé una bona part de l'aigua va caure en el xàfec del vespre. Protecció Civil de la Generalitat va mantenir en fase de prealerta el Pla especial d'emergències per risc d'inundacions a Catalunya.

De les nits tropicals de més de 25 graus que es van viure el mes de juliol s'ha passat a les nits que demanen manta, amb registres que van dels 7,8 graus de Queralbs als 16,6 de Girona. Aquestes temperatures van contribuir a que el clima de platja quedés suavitzat fins al punt de provocar que quedessin desertes, com va passar a Sant Feliu de Guíxols, on pràcticament ningú va estirar-se a la sorra durant el matí.

El mal temps va facilitar l'èxode turístic cap a les principals ciutats de la província -Girona i Figueres- on hi ha museus i monuments per visitar i romandre aixoplugats. A la capital altempordanesa l'accés per la comarcal C-260 va experimentar retencions importants durant el matí pel volum de cotxes que volien entrar a la ciutat. I el Museu Dalí tenia cues llarguíssimes de turistes que volien entrar. A Girona, el Barri Vell també es trobava ple de gent i fins i tot els aparcaments subterranis del centre de la ciutat van experimentar un volum d'entrada de vehicles per sobre del nivell habitual.

Per la jornada d'avui s'espera un cel serè o poc ennuvolat en general, tret del litoral i prelitoral, on hi haurà núvols baixos. A partir de migdia creixaran nuvolades punts de muntanya del Pirineu i a l'interior del quadrant nord-est. De cara a demà les temperatures tornaran a pujar.