Endesa ha invertit 135.000 euros en la construcció d´una nova línia de mitjana tensió a Rabós, a l´Alt Empordà. Aquesta nova estesa permetrà interconnectar la línia de Sant Climent i la de Peralada, amb la qual cosa es millora el servei a un total de 15 municipis de la demarcació: Cabanes, Cantallops, Capmany, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Peralada, Pont de Molins, Sant Climent Sescebes, Vilamaniscle, Vilarnadal (pedania de Masarac) i Rabós, on s´han efectuat els treballs. A més, la Companyia ha dotat la nova estesa d´equips d´última generació, així com d´elements de protecció per a l´avifauna.

Concretament, l´actuació ha consistit a estendre prop d´un quilòmetre i mig de cablejat nou, 930 metres de línia subterrània i 472 d´aèria que conformen la nova línia. Així mateix, la companyia ha instal·lat un nou seccionador aeri que facilitarà les maniobres d´unió de les dues línies que s´han interconnectat.

Per altra banda, Endesa ha introduït mesures per a protegir l´avifauna en aquells punts on podria existir possibilitats d´accidents per col·lisió o electrocució. Gràcies a la instal·lació de proteccions d´aïllament a la línia es redueix risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l´estendre les ales hi podria haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric, així com la conseqüent descàrrega. A més, la iniciativa també millora, de retruc, la qualitat del subministrament als clients dels quinze municipis esmentats, ja que els contactes d´aus amb les infraestructures elèctriques poden suposar una interrupció del servei.

D´aquesta manera la nova infraestructura comporta una millora considerable, ja que assegura que, en cas de puntes de demanda o d´una incidència en el servei -ja sigui pròpia o externa-, es pugui alimentar els clients afectats per vies alternatives mentre s´executen els treballs de maniobra, amb la qual cosa es minimitza el temps d´interrupció i s´agilitza l´actuació.