Les persones que els últims quatre anys van ser assessors de la Diputació de Girona seran pràcticament les mateixes que ara continuaran ocupant aquests càrrecs. Els partits han apostat per pocs canvis i tres setmanes després del ple de constitució de la corporació provincial, gairebé ja s'han definit tots els assessors polítics de la institució. Fins i tot, Unió ha tingut temps de cessar un dels seus càrrecs de confiança pocs dies després d'haver-lo nomenat.

Malgrat tot, encara hi ha tres places que es mantenen vacants. Unió ha de designar el seu coordinador de ple (a part de l'assessor cessat), la CUP no ha nomenat el seu únic assessor i continua pendent el lloc de cap de gabinet del president de la Diputació. Aquest darrer és el càrrec de confiança amb la remuneració més alta: 55.000 euros anuals bruts. La resta de salaris són de 45.000, de 36.000 o de 27.000 euros bruts cada any.

Tal com es pot observar a la taula que acompanya aquest article, CDC disposa de 10 diputats a la institució i de 8 assessors. A part del cap de gabinet, l'adjunt al gabinet de presidència és Juanjo Serrán, amb un sou de 45.000 euros anuals bruts. Serrán ha estat els últims vuit anys el cap de gabinet del president de la Diputació de Girona, Pere Vila, quan ocupava l'alcaldia de Llançà. Pel que fa als assessors de ple de CDC, no s'hi troba cap nom nou. Carina Muñoz i Montse Vilosa repeteixen en el mateix càrrec. També hi ha Marta Ferrés i Enric Llauger, que en el mandat anterior ocupaven la plaça de comissionat de presidència i de coordinador del grup de CiU respectivament. Els dos assessors restants són Àfrica Masó i Jordi Costa. El darrer mandat Masó estava de coordinadora de la presidència de Dipsalut i Costa de director del Conservatori de Música Isaac Albéniz.

En el cas d'ERC, que disposa de 8 diputats a la corporació i de 7 assessors, hi ha càrrecs de confiança que repeteixen i altres que s'estrenen. Es mantenen com a assessors Laura Aubert, Josep Maria Torner i Mireia Mata. L'exalcalde de Porqueres Salvador Ros s'incorpora d'assessor de la Diputació i l'exalcaldessa de Verges Marta Payeró d'assessora de coordinació de ple. Un altre dels nous càrrecs de confiança és el periodista Dídac Moreno, mentre que Rosa Maria Pratseballs, que a les municipals tancava la llista d'ERC a Tossa, és assessora amb dedicació del 75%.

Pel que fa a Unió, que disposa de 4 diputats a la institució i de 6 càrrecs de confiança, només presenta un canvi d'assessor. Repeteixen Gemma Nadal, Lluís Jofra i Maria del Mar Fernández. Aquesta última amb dedicació del 75%. També es mantenia com a assessor de ple Josep Antoni Valdera, que va ser nomenat el passat 20 de juliol. Tot i això, fa pocs dies que Unió va prendre la decisió de cessar Valdera del càrrec de confiança. El nou assessor d'aquesta formació és Ferran Pedró, que els últims quatre anys ha estat el cap de gabinet de Jaume Torramadé a l'alcaldia de Salt i que anteriorment havia estat alcalde de Les Planes d'Hostoles. De moment, Unió encara no ha designat la plaça d'assessor de coordinació de ple.

Per acabar, el PSC disposa de 3 diputats a la corporació provincial i de 2 càrrecs de confiança. Cap assessor és nou, perquè repeteixen tant el secretari d'organització de la formació a la demarcació de Girona, Marc Lamuà, com l'alcalde de Sales de Llierca, Miquel Palomeras. Pel que fa als dos partits amb representació a la Diputació de Girona que només compten amb un únic diputat provincial, la CUP i Independents de la Selva (IDS), també disposen d'un únic càrrec de confiança. IDS ha nomenat David Merino com a assessor de ple, mentre que la CUP de moment no ha designat ningú en aquest càrrec.