La Creu Roja a Girona ha fet setmana balanç de la seva actuació a les platges des que va començar la temporada d'estiu a principis de juny. Fins ara, la Creu Roja ha fet un total de 9.726 assistències a les platges gironines, un 3,8% menys respecte al mateix període del 2014. La major part de les assistències són sanitàries (4.055), que inclouen atencions a persones afectades per picades o al·lèrgies, esquinços, cremades, luxacions i erosions però també hi ha assistències socials (396), facilitant el bany de les persones amb discapacitat o distribuint polseres identificatives (38) a menors. La reducció d'assistències es deu, principalment, a la disminució de les atencions per picada de medusa.

S'han reduït molt les assistències per picades de medusa al litoral gironí. Segons les dades de la Creu Roja, des de l'inici de la temporada els socorristes han atès 664 casos de persones afectades per picades de medusa, un 31% menys que en mateix període l'any passat. També s'han reduït d'un 8% les assistències per traumatismes (ferides, contusions, fractures...) per les quals han atès 2.251 persones aquest estiu.

El dispositiu de la Creu Roja a les platges inclou, a més, el rescat de persones en risc imminent d'ofegament, les assistències a embarcacions o les evacuacions a centres hospitalaris. Enguany, han fet 16 rescats, 214 assistències a embarcacions i 78 evacuacions.

Per dur a terme aquests dispositius, l'organització humanitària compta amb més de 80 socorristes que treballen diàriament a les 26 platges de 7 municipis, que gestiona l'entitat humanitària al litoral gironí.

La Creu Roja continua reforçant la prevenció a les platges amb més de 5.000 avisos preventius (5.275) per part del Servei de Prevenció, Vigilància i Salvament de l'entitat. Aquests avisos es fan tan als banyistes que es troben dins i fora de les zones de bany en l'àrea de vigilància realitzant activitats que poden resultar perilloses, com a les embarcacions.

A banda de la intervenció a les platges, la Creu Roja inclou altres iniciatives de caràcter preventiu per tal d'evitar els accidents propis d'aquest període estival com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins. En aquest sentit, destaca la iniciativa permanent 'Aquest estiu, estima't molt' que llança la institució humanitària cada any amb consells i recomanacions a la ciutadania promoure les conductes saludables i segures a la platja.

Entre les recomanacions hi ha respectar les banderes i fer cas dels socorristes, no deixar que els nens es banyin sense la supervisió d'un adult, posar-se crema protectora per evitar cremades o beure aigua i líquids per evitar la deshidratació.