La nova connexió entre la zona de la Creu i el Pedró ja està plenament operativa des d'aquest cap de setmana. Aquesta actuació ha inclòs la renovació de les escales de la Creu i un accés per a vianants entre l'Oberta i el Pedró.

L'antiga escala de la Creu començava a presentar problemes estructurals pel pas del temps i les condicions del terreny, motiu pel qual es va decidir fer un nou accés que millorés la comoditat dels vianants i la seguretat de l'estructura.

Encara falta completar algun detall, com és dotar d'enllumenat aquest pas per tal de millorar-ne la visibilitat a les nits, com s'ha fet a les baranes del passeig a les darreres actuacions dutes a terme.

D'altra banda, la creació d'una rampa que connecta l'Oberta amb la torre del Pedró, permet completar un itinerari a peu amb unes vistes privilegiades sobre la badia de Roses i la costa d'Empúries que arriba fins el pont d'Empúries. En aquest sentit, també s'ha completat l'escala que connecta el camí amb el pont, la qual havia quedat tallada anys enrere quan es va ampliar el carrer.