L'Ajuntament de Figueres admet que ha pagat, en uns cinc anys, 180.000 euros pel lloguer dels locals investigats però que aquest import s'acabarà descomptant del preu de compra de l'edifici. El consistori, que diu no tenir constància de l'obertura de cap investigació judicial de l'operació immobiliària, ha emès un comunicat en el qual concreten que la intenció de l'actual equip de govern és acabar comprant els locals -actualment buits- per convertir-los en la seu de serveis socials. Segons l'ajuntament, la primera taxació de l'edifici de 1.000 metres quadrats i dues planes era d'1,4 MEUR però la darrera taxació és de quasi la meitat, 620.000 euros. El cost de lloguer és d'una 5.900 euros al mes.

L'Ajuntament de Figueres ha emès un comunicat en relació a la informació difosa segons la qual s'investiga un presumpte cas de malversació de diners públics pel lloguer del local que ha d'acollir la seu dels serveis socials del municipi.

En el comunicat, l'equip de govern "puntualitza" que no ha rebut cap notificació de l'obertura de cap documentació relacionada amb aquesta operació immobiliària. També asseguren que les xifres aportades per la notícia que ha avançat la Cadena Ser conté "dades errònies", com ara el valor d'unes obres "que mai es van arribar a aprovar ni, per tant, a fer".

Segons concreta l'ajuntament, el lloguer mensual que a dia d'avui es paga és fruit d'una renegociació del contracte l'any 2011, que va rebaixar l'import inicial. El consistori assegura que actualment paguen uns 5.900 euros al mes pel lloguer d'un local de 1.000 metres quadrats i dues planes. Els càlculs que l'ajuntament és que, des de l'inici de l'arrendament l'any 2010, han pagat uns 180.000 euros, diners que es descomptaran del cost de l'immoble quan es compri. "El 100% de lloguer s'acumula a l'opció de compra", concreta l'ajuntament.

El govern de Figueres assegura que continuen interessats en acabar exercint l'opció d'aquest locals per convertir-los en la seu dels serveis socials i el Centre de Distribució d'Aliments (CDA). D'aquesta manera, unificarien en un sol espai serveis municipals que actualment estan repartits en tres espais diferents. La compra, matisen, seria "d'acord amb la taxació actual de l'immoble, que es vora un 50% inferior la inicial". Segons aquests càlculs, els locals ja no costarien els 1,4 MEUR de la taxació inicial, sinó 620.000 euros.

Durant aquest mandat, han redactat el projecte per remodelar l'edifici i la idea és executar-lo quan hi hagi diners per fer-ho. Segons l'ajuntament, encara no s'han fet mai obres a l'immoble.