La companyia elèctrica Endesa ha enviat a l'Oficina Territorial d'Avaluació Ambiental de Girona l'informe que dóna compte de les mesures ambientals adoptades per minimitzar l'impacte de la nova línica elèctrica de 25 kv que ha instal·lat a Rabós. Es tracta d'un tram que inclou una part soterrada de 930 metres i una altra d'aèria d'uns 470 metres. La nova instal·lació connecta dues línies existents: la de Sant Climent, que prové de la subestació de Figueres, i la de Peralada, provinent de la subestació de Llançà. La finalitat de la connexió és donar estabilitat a la xarxa de distribució i garantir el subministrament als abonats en cas d'avaria.

La línia transcorre íntegrament dins el massís de l'Albera, dins l'àmbit de la Xarxa Natura 2000. La Direcció General de Polítiques Ambientals va emetre l'any 2013 un informe favorable a la construcció sempre que es tinguessin en compte un seguit de mesures preventives, correctores i compensatòries, que ja s'han executat, coma ara, ajustar les característiques del tram aeri a les mesures de protecció contra la col·lisió i electrocució d'ocells i instal·lar salvaocells; dissenyar i exectuar el creuament del riu Orlina sense afectar la vegetació de ribera; programar els treballs d'execució atenent el cicle biològic de les espècies; adoptar cadenes d'aïlladors amb colors discrets per afavorir la integració paisatgística.

També s'ha delimitat els espais d'obres a l'inici, per minimitzar les superfícies afectades, i restaurar els afectats amb terres vegetals i espècies pròpies de l'entorn