Aquest dissabte els veïns del carrer Pau Casals de Castellfollit de Roca, a la Garrotxa, han patit un ensurt en escoltar un fort soroll i notar com el terra tremolava. L'alcalde de la localitat, Miquel Reverter, ha explicat que pels volts de dos quarts de tres de la tarda s'ha produït un despreniment de la cinglera de basalt. Les pedres han caigut al riu Turonell. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat dues dotacions dels Bombers i dues més dels Mossos d'Esquadra que estan analitzat els desperfectes ocasionats i veient si el despreniment ha causat un esvoranc que posi en perill la seguretat dels habitatges propers. Reverter ha explicat que no hi ha ferits i tampoc ha calgut desallotjar cap edifici.

Els Bombers han rebut l'avís d'alerta pels volts de dos quarts de tres d'aquesta tarda de dissabte. Els veïns de la zona han alertat que havien sentit un gran estrèpit i que havien notat com el terra tremolava. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat dues dotacions dels Bombers i dels GRAE que amb una corda s'han llançat entremig dels arbres per veure les dimensions de l'esvoranc i comprovar que el despreniment no ha causat cap problema estructural ni suposa un perill per als veïns que habiten prop de la zona. En principi, el proper dilluns està previst que un tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa es traslladi fins al lloc per analitzar en profunditat l'incident.

De moment, l'alcalde de la localitat, Miquel Reverter, ha explicat que el despreniment s'ha produït a la zona menys coneguda o vista de la vila i que les pedres han caigut cap al riu Turonell sense causar ferits. Tot i això, l'esllavissada ha despertat els neguits dels veïns i, per aquest motiu, s'ha volgut comprovar que no es tractés d'una incidència greu.

Segons Reverter els despreniments de part de la cinglera basàltica de banda i banda de Castellfollit de la Roca - tant el sector que dóna el riu Fluvià com a la ribera del Turonell- són fets habituals després d'episodis de pluja intensa com el que s'ha produït aquesta passada nit de divendres a dissabte. "De moment, si no hi ha res més, creiem que no suposa cap perill per als edificis propers", ha comentat el batlle.

No obstant això, l'alcalde ha aprofitat la incidència per reclamar més suport de les administracions comarcals i nacionals a l'hora de mantenir i restaurar aquesta cinglera basàltica tan emblemàtica que, tal i com ha assegurat, es troba en una situació "lamentable". "L'ajuntament no es pot fer càrrec del seu manteniment ni de la neteja per això fem una crida a les administracions perquè aquest monument nacional de Catalunya es cuidi d'una vegada per totes", ha reclamat.