La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, preveu que l'ocupació del sector hoteler durant el mes d’agost oscil·li entre el 75% i el 80% a la comarca de l’Alt Empordà, entre el 80% i el 85% a la zona de la Selva Marítima i entre el 90% i el 95% a la Costa Brava Centre.

Pel que fa a la ciutat de Girona i a les seves rodalies l’ocupació oscil·larà entre el 70% i el 75%. A les zones d’interior de la comarca de la Selva entre el 50% i el 55%, en canvi a la Garrotxa l’ocupació serà més alta, concretament oscil·larà entre el 70% i el 75%. I a les zones de la Cerdanya i el Ripollès es mourà entre el 65% i el 70%.

Els percentatges d’ocupació màxima es detectaran a la primera quinzena d’agost, seguint la tendència dels anys anteriors.

Perfil del turista

El perfil de turista dels visitants que arribaran a les comarques gironines i segons les dades que han tramès els associats de la Federació, es troba en un 52% de turisme nacional pràcticament provinent de Catalunya, tot i que també s’ha detectat una augment del turista de la resta de l’estat espanyol com madrilenys i bascos. Generalment seran famílies i parelles de mitjana edat.

El 48% seran famílies, parelles i joves de turistes estrangers, principalment francesos, seguit de britànics, alemanys, russos a alguns municipis de la Costa Brava Sud, belgues i holandesos.

La mitjana d’estades dels visitants serà entre quatre i cinc nits.

Tipus de contractació

Segons les dades que han informat els associats de la Federació i iguals a les del mes de juliol: el 65% dels visitants de les comarques gironines del mes d’agost han contractat l’allotjament turístic de forma directa a través del telèfon i internet, respecte a un 35% que ho han fet de forma indirecta mitjançant agències de viatges i tour operadors, sobretot a les zones de la Costa Brava Sud que solen treballar molt amb aquest tipus de mitjà de contractació.

Observacions

La majoria dels associats de la Federació han indicat que la previsió de l’ocupació del mes d’agost és semblant a la de l’any passat. No obstant, els establiments de la zona de la Costa Brava Sud han informat que les seves xifres són inferiors a causa de la davallada de l’arribada de turistes del mercat rus.