El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, defensa que el lloguer dels locals denunciat per la fiscalia "s'ajusta a dret" i comptava amb l'aval d'informes tècnics i la secretaria de l'Ajuntament de Figueres. L'operació polèmica i que pot desembocar en una investigació judicial data de quan Santi Vila era alcalde de la ciutat. El conseller diu que l'origen del cas és una denúncia presentada pel PPC de Figueres que només busca "fer tant soroll com pugui". "És una denúncia que considera que darrere un lloguer d'uns locals per impulsar els serveis socials hi va haver una actuació que no va ser correcte", concreta Vila que afegeix que està "convençut" que l'acord s'ajustava i s'ajusta a dret.

Santi Vila recorda que l'origen de la denúncia formulada per la fiscalia de Girona davant els Jutjats de Figueres és un enfrontament polític. "Això és una denúncia del Partit Popular a la ciutat de Figueres, que considera que hi va haver una actuació que no va ser correcte", ha recordat Vila que assegura que l'operació immobiliària comptava amb l'aval de tots els informes tècnics, tant de la intervenció, com de la secretaria i també va passar pel ple municipal.

"Estic convençut que s'ajustava i s'ajusta a dret, es feia sempre informat positivament", ha concretat el conseller. Santi Vila espera que l'Ajuntament de Figueres doni "ràpidament" tota la documentació que li pugui acabar sol·licitat el jutjat perquè el cas quedi esclarit tan aviat com sigui possible. "És una denúncia que procura fer tant soroll com pugui, i més si troba algú que hi ajuda una mica", ha conclòs Vila.

Santi Vila va ser alcalde de Figueres des del 2007 fins al 2012, quan va deixar l'alcaldia a mans de Marta Felip per assumir la conselleria de Territori i Sostenibilitat.