El govern convergent de Pont de Molins va aprovar ahir definitivametn amb els vots en contra d'ERC i PSC el polèmic polígon industrial de 50 hectàrees que té en contra part dels afectats a qui si no se'ls pot expropiar hauran de pagar part dels costos d'urbanització. Pel sindicat Unió de Pagesos, que en representa una part, això els suposarà la ruïna i continua sostenint que no hi ha cap estudi de viabilitat econòmica del polígon.

Com a la primera aprovació al ple al mes de març, ahir van assistir a la sessió part dels afectats que hi estan en contra. Anaven acompanyats dels representants d'Unió de Pagesos (UP), que intenten que no tiri endavant o que no afecti els pagesos.

El sindicat ja ha manifestat prèviament la seva postura, a través d'al·legacions i recursos, i l'assistència a l'aprovació inicial. Consideren que suposa una afectació a propietaris pagesos per un polígon que estan convençuts que és «innecessari» perquè el mercat actual a la comarca ja disposa d'una àmplia oferta i apunten, per exemple, el Logis Empordà al Far d'Empordà amb 22 hectàrees urbanitzades i la previsió que arribi a 73. A més, constaten que els estatuts de la Junta de Compensació tenen en compte que es pugui obligar els propietaris que no volen formar part de la Junta a pagar les despeses d'urbanització mitjançant la via del constrenyiment.

Si no es poguessin assumir les expropiacions, els propietaris haurien de fer-se càrrec de les despeses d'urbanització, que ascendeixen a uns 27 milions d'euros. El sindicat intenta des de fa mesos que només es tingui en compte l'expropiació per a aquells que no hi estan d'acord. El proper pas després de l'aprovació és justament aprovar definitivament les bases i estatuts de la Junta de Compensació. Per part de l'alcalde, Josep Fuentes, el govern ha ofert sempre una posició dialogada i considera que els contraris són cinc casos concrets de persones que no estan d'acord amb el que se'ls paga.

Al ple, el PSC i ERC, van votar-hi en contra i el regidor del primer, Esteve Llorens, va protagonitzar un dels moments tensos quan va demanar, abans de votar, deixar intervenir els assistents perquè diguessin si havien arribat a alguna solució. L'alcalde de Pont de Molins el va reprovar acusant-lo de «provocador». Fuentes recorda que el PSC?va votar a favor de la tramitació del polígon el mes de març.