L'Ajuntament de Figueres ha em`s, aquest divendres a la tarda, un comunicat en relació a la informació difosa aquest matí per la Cadena SER segons la qual Fiscalia investiga un presumpte cas de malversació de fons, relacionat amb el local de lloguer que ha d´acollir la seu dels Serveis Socials del municipi.

El govern local explica que "a data d´avui no s´ha rebut cap notificació de Fiscalia de l´obertura de cap investigació relacionada amb el local que s´esmenta en la notícia. La informació, basada en xifres de l´any 2010, conté dades errònies, com ara el valor d´unes obres que mai no es van arribar a aprovar ni, per tant, a fer".

El comunicat afegeix que "el lloguer mensual que avui es paga és fruit d´una renegociació del contracte l´any 2011, que en rebaixà l´import. El 100% del lloguer s´acumula a l´opció de compra de l´immoble".

El govern de la ciutat "continua interessat en destinar aquests locals a seu central dels Serveis Socials de l´Ajuntament i Centre de Distribució d´Aliments. L´opció prioritària del govern és exercir l´opció de compra d´aquests locals d´acord amb la taxació actual de l´immoble, que és vora un 50% inferior a la inicial".

La denúncia a la Fiscalia va ser formulada pel grup municipal del Partit Popular. La majoria de grups de l'oposició també van expressar la seva negativa a acceptar aquest lloguer durant l'anterior mandat.