La Generalitat de Catalunya acaba de fer públic l'anunci de licitació per a la construcció de l'Escola Montserrat Vayreda de Roses. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al proper 14 de setembre. La contractació inclou la construcció de l'escola de 2 línies, una pista esportiva i el tancament i urbanització del solar que l'allotjarà, tot pressupostat en un total de 5.278.000 euros. El termini d'execució de les obres s'estipula en un màxim de 14 mesos.

Amb aquesta tramitació es conclou el procediment que permetrà, un cop adjudicades les obres a l'empresa guanyadora de la licitació, iniciar la construcció de la nova escola a Roses. El projecte constructiu preveu un edifici d'un total de 3.300 m2, disposats entre planta baixa i primera planta i plantejats en un únic volum compacte.

La planta baixa encabirà l'espai destinat a educació infantil (amb 6 aules, lavabos, aula de psicomotrocitat i magatzem) i d'educació primària (amb 12 aules, biblioteca, magatzem, lavabos i 7 aules auxiliars per a reforç, informàtica, etc), els despatxos i sales destinades a administració, professorat i AMPA, així com els espais de menjador i cuina. Per la seva banda, la planta primera acollirà els espais destinats a gimnàs i vestidors.

Ja a l'exterior de l'edifici, s'urbanitzaran porxos destinats tant a educació infantil com a primària, patis i espai de jocs, un espai d'horta i pistes esportives, amb una superfície total de 7.296 m2. La gran zona exterior es dotarà de bancs, papereres, fonts, regs i l'equipament esportiu necessari (porteries de futbol, cistelles de bàsquet, etc), així com l'arbrat que permeti dotar d'ombra els espais destinats al joc dels infants.

El termini establert per a la realització d'aquestes obres s'estableix en un màxim de 14 mesos, fet que permet preveure que Roses disposarà del nou centre educatiu a principis de 2017.