Des de fa una setmana, agents de la Guàrdia Urbana conjuntament amb un tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres, inspeccionen els punts més problemàtics de la ciutat on s'han detectat abandonament de mobiliari i objectes a la via pública de manera incontrolada. Aquests punts habitualment estan situats a l'entorn de les bateries de contenidors i en alguns punts de la ciutat s'han convertit en un veritable problema.

Aquesta campanya contra l'incivisme, combina campanya informativa entre els veïns i negocis propers als punts problemàtics, campanya informativa i de sensibilització a les xarxes socials, i inspeccions per identificar els infractors de les ordenances municipals i acabar amb aquesta pràctica a la ciutat.

De moment, els punts inspeccionats han estat els de la Plaça de l'Església, Plaça Isabel II i Rambla, on s'han multat onze persones i se n'ha avisat a una vintena.

Es pretén que aquests controls es realitzin periòdicament, per sensibilitzar als ciutadans, però també per detectar als infractors.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha començat una roda de reunions amb veïns i comerciants dels carrers propers als punts d'aportació de residus més conflictius, per informar-los d'aquesta campanya. La primera d'aquestes reunions va tenir lloc ahir a la nit amb els veïns i comerciants el Carrer Ample, on l'alcaldessa de Figueres Marta Felip, es va comprometre a revisar l'horari de recollida dels residus d'aquest punt, i reduir el nombre de contenidors.

També es va tractar la futura remodelació del Carrer Ample, i la nova ubicació dels contenidors soterrats.