L'Ajuntament de Roses ha sol.licitat a la Generalitat el permís per poder posar vigilància privada al passeig de Santa Margarida per intentar eradicar els top manta. La mesura no entaria en servei fins l'estiu vinent per això es continua treballant amb la pressió policial.

Els venedors s'acumulen com cada any a tocar la platja i com cada any la policia els foragita. Al ple celebrat dilluns el PP i ERC van demanar per les mesures que s'estan portant a terme per lluitar contra el Top Manta i es va apuntar per part dels populars que sembla que n'hi ha més que altres anys. L'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan (CiU), va informar que no és així, que han arribat més tard, que n'hi ha menys però que s'espera que a l'agost s'incrementin. Continuen ocupant la primera líni al llarg del passeig de Santa Margarida.

Respecte a les mesures que s'han pres, va explicar que el passeig s'ha dividit en tres trams que es reparteixen la Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Policia Local. Cada una de les policies s'encarrega de controlar un dels trams i la mesura, deia Mindan, «està funcionant força bé durant aquest mes de juliol».

Però la propera mesura serà la seguretat privada que la modificació l'any passat de la Llei de Seguretat Privada que permet que exerceixin en espais públics, encara que sigui a l'aire lliure. L'Ajuntament ja ha fet la petició a Interior. «Ens ha demanat documentació perquè s'ha d'acotar motl bé on es vol fer aquest tipus de vigilància», va dir Mindan que preveu que no es pugui posar en servei fins l'estiu vinent. Els vigilants tindran una funció dissuassiva per intentar eradicar una activitat que fa anys que es manté al passeig.