Policies de Cadaqués han denunciat a l'Oficina Antifrau de Catalunya un seguit d'irregularitats que fan referència a l'excap de la policia local, Antonio Mirabete, i una familiar seva, Dolors Mirabete, que denuncien que perceben més dels que els pertocaria pel lloc que ocupen actualment. A més, apunten irregularitats en el cobrament de sancions mentre va estar al capdavant de la policia. L'alcalde, Josep Lloret (ERC), que ara pretén tornar a posar Mirabete al capdavant de la policia, veu males intencions en la denúncia i espera que es resolgui aviat.

Els fets s'han denunciat d'una manera poc habitual. Una administrativa de la Policia, explica Lloret, es va trobar sobre la taula la petició que informés de forma urgent l'Ajuntament sobre les denúncies presentades a Antifrau. Per tant, algú del cos va decidir de forma anònima fer arribar les presumptes irregularitats que es detallen, i que fan referència a l'excap. L'anterior govern convergent el va destituir el febrer de 2013 i va passar a Protecció Civil. Mirabete és caporal i es va voler contractar un sergent al capdavant del cos en un procés per professionalitzar la policia. Es va nomenar una persona a l'espera del concurs, tot i que per altres polèmiques no se'l va renovar.

Ara es denuncia que durant 29 mesos l'excap ha continuat cobrant un complement de 600 euros per ser el responsable policial, tot i no ocupar el càrrec. Pel que fa a Dolors Mirabete hauria estat contractada sense cap procés selectiu i, tot i ser administrativa, apunten al document, percebria la mateixa retribució que un policia interí, inclòs el complement de destí més un plus de nocturnitat . També diuen que se la va continuar pagant des de l'Ajuntament i la mútua Universal durant dos anys que va estar de baixa.

Respecte a les multes, asseguren que durant el període en què Mirabete va ser cap van desaparèixer 1.550 butlletes de cobrament de 31 talonaris. I que, a més, feia els ingressos sense especificar a quins números de talons o butlletes estaven inclosos ni una relació de quines denúncies corresponien aquells ingressos. Tota aquesta informació l'estaria estudiant l'Oficina Antifrau, una institució independent creada per la Generalitat per prevenir la corrupció en el sector públic.

L'actual alcalde veu «males intencions» en les denúncies perquè coincideixen amb el retorn de l'excap i perquè no s'han comunicat prèviament a l'Ajuntament. Apunta que fins ara no li consta que mai se li hagi obert cap expedient a Mirabete però desconeix el referent al sou. Lloret espera que «Antifrau faci la seva feina i tan aviat com sigui possible».

L'excalde, Joan Figueras (CiU), que va prendre la decisió de canviar-lo de lloc, també desconeix si va continuar cobrant el complement ni el referent al sou de l'altra persona que també es va passar a l'oficina de Protecció Civil. Creu que tot això s'ha de demostrar i s'ha de deixar que segueixi el seu curs. Però és crític amb els canvis a la Policia Local per part de l'actual govern. «No m'agrada el tarannà del que està passant» a la policia, «on es pretén tenir un caporal al capdavant en comptes de convocar plaça de sergent tal com diu els han assessorat des de Mossos i altres policies. Per Figueras «tornem als orígens i hem de fer un resset absolut». «La policia l'ha de dirigir un sergent, i qui no vulgui veure això, malament», critica el regidor de CiU, ara a l'oposició, que al darrer ple ja va manifestar aquesta opinió. L'actual govern també ha aturat la convocatòria d'agents, segons Lloret, perquè espera aclarir tot el referent a la policia abans d'incorporar gent nova.