Després de les dues onades de calor viscudes durant el darrer mes, la calor afluixa i dóna una treva amb temperatures més lleugeres. En comparació amb la setmana passada s'ha notat un descens important en les màximes en totes les comarques de la província. El 22 de juliol es van registrar temperatures que rondaven entre els 36º i els 35º en poblacions com Girona, Banyoles, Vilablareix, Fornells de la Selva o bé Santa Coloma de Farners. La mateixa setmana es van batre els rècords de mínimes, màximes i nits tropicals a la ciutat de Girona, amb xifres que no s'havien vist des de l'any 1884.

A partir de les primeres plujes de dijous de la setmana passada, però, les temperatures van anar disminuint progressivament dia a dia. El diumenge 26 de juliol les màximes de la majoria de localitats no van pujar arribar a pujar dels 35º i les xifres més elevades es van quedar en llocs com Girona (33,6º), Santa Coloma de Farners (35º) o bé Vilabrareix (34,7º).

Les temperatures màximes d'ahir també van marcar una diferència significativa, ja que per primera vegada en molts dies no van arribar als 30º. La majoria situades entre els 27º i 28º, però també algunes més de baixes com les de Navata amb 26,4º o bé la de Darnius amb 25,2º. Algunes de les comparatives, doncs, mostren un descens de practicament 9º/10º de diferència en pocs dies.

Baixen les mínimes

El descens de temperatura també s'ha notat a l'hora de comparar les mínimes de la setmana passada amb les d'aquesta. Mentre que el dimecres 22 de juliol estaven entre els 22º i 23º, aquesta setmana pràcticament cap localitat ha pujat dels 20º. A les comarques del Ripollès i la Cerdanya fins i tot les mínimes han estat encara més baixes i s'han quedat per sota dels 10º.

En altres llocs les xifres han estat una mica més elevades però tot i així han disminuït considerablement en comparació amb la setmana anterior. Aquest diumenge, 26 de juliol, Cassà de la Selva va enregistrar 13,8º, Fornells de la Selva 12,5º i Vilobí d'Onyar 12,8º. A la Garrotxa les temperatures encara van ser més baixes, la Ball d'en Bas va contabilitzar 12,7º i Olot es va quedar amb 13,6º. De cara a aquesta setmana la previsió serà molt semblant a la dels darrers dies. S'esperen temperatures una mica més baixes i ambient assolellat almenys fins dimecres, quan podrien créixer nuvolades que deixaran anar precipitacions dijous, divendres i possiblement també durant el cap de setmana.