Els consellers comarcals de Ciutadans (C's) del Gironès, l'Alt Empordà i La Selva han presentat un escrit a la subdelegació del govern per defectes a la forma del jurament de càrrecs per part de consellers comarcals, segons explica el partit en un comunicat.

Segons indica Héctor Amelló, conseller comarcal per l'Alt Empordà, "Als juraments s'han produït dos tipus de faltes al jurament legal, una d'elles és la introducció de un text adicional, esmentant un procés de independencia que vulnera tota llei real i vigent".

"El segon tipus de falta és l'omissió de les fòrmules marcades a tot jurament, és a dir, el fet de jurar, prometre o assumir el càrrec per imperatiu legal" ha completat Jean Castel, coordinador provincial de Ciutadans.

El regidor i conseller comarcal pel Gironès, Jean Castel, ha explicat que "aquest incompliment voluntari als juraments podría provocar la limitació dels poders dels consellers que han faltat a la forma, permetent-se la seva expressió als plens, però no el seu vot als mateixos".

"No entenem com per un eslògan alguns consellers posen en perill la representativitat dels seus conciutadans, és un acte de irresponsabilitat que els seus electors no mereixen", ha afirmat el regidor per Figueres i conseller comarcal a l'Alt Empordà, Héctor Amelló.

Castel reitera que "des de Ciutadans vetllarem sempre pel compliment de les lleis. Les institucions no poden permetre que al seu si hi hagin elements que contravinguin la norma acceptada per tothom".

El cap de llista de Ciutadans a les properes eleccions autonòmiques del 27S, Jean Castel, ha destacat que "les normes que hem aprovat tots, que mantenen un ordre i un sentit s'han de complir. Hi ha mecanismes de modificació i millora de tot ordenament, i per això no permetrem que es vulnerin de forma subjectiva i arbitrària".

Castel ha conclòs la seva intervenció afirmant que "qui vulgu modificar les lleis que ho faci, però dintre dels procediments establerts, en cas contrari és il·legal, i per això s'ha de denunciar. Nosaltres no serem els seus còmplices".