Aquesta setmana han començat les obres de millora de l'estació de ferrocarril de Figueres, amb l'objectiu d'incrementar l'accessibilitat dels clients a les instal·lacions i solucionar problemes pendents, com ara l'acumulació d'aigua en episodis de fortes pluges.

Els treballs consisteixen en la instal·lació d'ascensors en les andanes 1 i 2 de l'estació, permetent així el trànsit de persones amb discapacitat. D'altra banda, també s'executaran dues escales noves fixes d'accés al pas inferior existent.

Paral·lelament, es duran a terme els treballs d'alçada de les dues andanes, a una altura de 68 cm en una longitud útil de 200 m, la qual cosa facilitarà un accés més segur i còmode als trens. També es condicionarà la cota de l'edifici a la nova altura de l'andana.

A la vora de les andanes es col·locarà una banda groga, una franja de seguretat i un paviment especial per a persones amb discapacitat visual. Aquesta actuació es completarà amb l'execució d'una nova escomesa del sanejament exterior de les instal·lacions per tal d'evitar filtracions i possibles inundacions en el pas inferior, com s'havia produït en episodis de fortes pluges. Totes les operacions es compatibilitzaran amb el funcionament normal de l'estació i es minimitzaran les possibles molèsties als usuaris.

Aquestes obres, que ha licitat Adif per un import de 1.233.687,30 € (IVA inclòs), també han permès la neteja del solar del carrer Migdia, propietat de l'empresa. L'Ajuntament aprofitarà l'actuació per dignificar el carrer Joan Arderius.