Els nens i les nenes del casal d'estiu d'Avinyonet de Puigventós han après, en un taller impartit per la Fundació Pau Costa, com es produeix un incendi forestal en un bosc mal gestionat i quines són les conseqüències que se'n poden esdevenir. Al mateix temps, han sabut que les flames en un bosc ben gestionat no són tan devastadores.

Ells han estat els protagonistes d'un acte que s'ha fet aquest dimecres al matí a Avinyonet de Puigventós, promogut pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà i coincidint amb el tercer aniversari dels grans incendis forestals que van afectar la comarca, cremant més d'11.000 hectàrees de terreny, destruint béns públics i privats i, lamentablement, cobrant-se la vida de quatre persones.

Les autoritats s'han reunit als Camps de la Font d'Avinyonet i s'han posat d'acord per dir que no es pot abaixar la guàrdia i que les agendes municipals han d'incloure plans de prevenció d'incendis forestals. Tot seguit als parlaments, els nens i les nenes del casal han fet una demostració pràctica del taller sobre protecció dels boscos.