El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) va publicar ahir que Endesa ha tret a informació pública la sol·licitud de construcció de la línia elèctrica de 110 kV entre Juià i Bellcaire. La infraestructura, que farà un total de 18,9 quilòmetres de longitud, disposarà de 41 suports de suspensió i de 33 més d'amarrament. Segons la companyia, la línia forma part del projecte d'Endesa per reforçar el subministrament elèctric a la demarcació de Girona. De fet, la instal·lació servirà per garantir, sobretot, el servei d'electricitat a la Costa Brava. Aquesta línia aèria d'alta tensió compta amb un pressupost superior als 4,3 milions d'euros.

La companyia va avançar ahir que es preveu que aquesta línia de 110 kV es comenci a construir a finals d'aquest any. Pel que fa a la durada dels treballs, Endesa calcula que es puguin allargar durant prop de dos anys. Segons la informació pública, la línia travessarà els termes de diversos municipis: Juià, Sant Martí Vell, Sant Joan de Mollet, Flaçà, la Pera, Foixà, Ultramort, Verges, la Tallada d'Empordà i Bellcaire d'Empordà. L'anunci de la companyia, publicat al DOGC, també incorpora la sol·licitud de declaració d'utilitat pública de la línia elèctrica.

Tres instal·lacions

La línia de 110 kV entre Juià i Bellcaire també tindrà un tram compartit amb la línia elèctrica de 25 kV entre Flaçà i Bellcaire. Així mateix, Endesa va subratllar ahir que amb la construcció d'aquesta nova infraestructura es disposarà d'un total de tres línies elèctriques en aquesta zona. Per tant, amb les tres instal·lacions es pretén poder garantir el subministrament del territori gironí.

De fet, l'última millora va ser la inversió de 2,4 milions d'euros en una renovació de les condicions tècniques d'una línia d'alta tensió de 110 kV que uneix Girona i Palafrugell, també amb la mateixa finalitat de poder incrementar la seguretat en la continuïtat del subministrament elèctric entre el Gironès i el Baix Empordà. Pel que fa a aquests treballs, es van acabar a finals de l'any passat.