En el marc del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible de Figueres, aprovat en el ple municipal del 14 de gener de 2010, l'Ajuntament de Figueres ha millorat l´eficiència energètica de la biblioteca Fages de Climent, continuant així amb les actuacions de millora energètica en els edificis municipals.

Aquesta actuació, que s´ha efectuat durant les darreres setmanes, ha consistit en la substitució dels fluorescents convencionals per fluorescents LED, que comporten un consum energètic menor. En total s'han substituït 400 fluorescents i 75 làmpades. Amb aquest canvi, la potència total instal·lada s'ha reduït en un 50%: abans de l'actuació era de 19.675 W i ara ha passat a 9.837,50 W. La brigada municipal ha estat l´encarregada de fer la substitució.

Cal destacar la importància de la millora de l´eficiència energètica en aquest edifici, ja que la Biblioteca municipal de Figueres és un dels equipaments de major ús a la ciutat. Té un funcionament diari de 10 hores durant 300 dies l'any, el qual implica que tingui un consum energètic d´enllumenat i climatització molt elevat.

Al marge de l´eficiència i l´estalvi, també cal destacar la millora en les condicions de lectura dels usuaris, com ha manifestat la directora de la Biblioteca, Nati Vilanova: "Des del primer dia els lectors han constatat que la qualitat lumínica és molt més agradable i beneficiosa per als ulls dels que es passen hores encarats amb un llibre, la vista es cansa menys".

En total, el cost d´aquesta actuació ha estat de 10.682,50 €, que ha assumit l´Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona a través de la subvenció que atorga amb el programa "Del Pla a l´Acció".

El regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, Francesc Cruanyes, ha anunciat que el pla de govern per a la millora en l'eficiència de l'enllumenat interior no s´atura aquí, i que la propera actuació està previst que es faci a la seu de la Guàrdia Urbana.