L'equip de Govern de Figueres, format pels set regidors de CDC i UDC i els tres del PSC, ha pogut aprovar la seva proposta de dedicacions exclusives i parcials per al present mandat durant la sessió extraordinària d'aquest dijous.

L'absència inesperada del regidor de Compromís Xavier Monfort, per un tema personal justificat, hauria facilitat l'aprovació del govern però després d'un tens debat amb els diferents grups de l'oposició, les seves propostes han comptat amb el suport del regidor popular Diego Borrego, mentre que la portaveu del PP, Maria Àngels Olmedo ha acabat votant en contra malgrat haver anunciat la seva abstenció.

Aquesta disparitat de criteris ha confirmat el trencament del grup popular, que a les passades eleccions municipals va perdre un dels tres regidors que tenia.

El nou goern de Figueres passa a tenir tres regidors amb dedicació exclusiva -Francesc Cruanyes i Jordi Masquef de CDC, i Alfons Martínez Puig, del PSC- i tres de parcials -Quim Felip i Mar Casas, de CDC, i César Berranechea del PSC.

Durant la sessió, la CUP i ERc s'han mostrat especialment crítics amb les noves retribucions i dedicacions municipals. Ciutadans també s'hi ha oposat. L'alcaldessa, Marta Felip, ha arribat a proposar una esmena per canviar la seva dedicació a la Diputació per la de l'Ajuntament. La seva iniciativa ha estat frenada des de dins mateix de l'equip de Govern, donat que el portaveu d'Unió, Manel Toro, no ha amagat la seva disconformitat amb l'esmena.