L'Ajuntament de Roses finalment hauria arribat a un acord que lli podria garantir dilluns que aprovi el règim de dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels membres del govern, així com les dotacions als grups polítics municipals. Un acord amb els dos regidors del PSC que haurien acceptat abstenir-se podria garantir la majoria.

Els set vots de CiU i el soci Gent del Poble, i les dues abstencions del PP van ser insuficients per aprovar el punt. Unió, C's, ERC i PSC van votar en contra. Des de llavors s'ha estat escoltant les propostes. S'ha rebaixat els sous dels regidors uns cinc mil euros i un 20% el nombre de sessions informatives i les de la Taula de Contractació retribuïbles en un any. Això hauria fet reconsiderar el PSC, segons informava el mitjà Vila de Roses i hauria garantit la seva abstenció. En espera del que acabin decidint la resta, això permetria aprovar-ho.

A Figueres, on hi havia un acord amb PP que es va fer enrere al darrer moment, s'espera ara que almenys un dels dos regidors s'abstingui i es pugui aprovar.