Les previsions s'han complert i la matinada d'ahir va ser tropical en moltes localitats gironines. A Portbou es van superar els 25 graus durant la nit i de dia només es va arribar a 31,4 graus, sis punts més que la mínima. A altres punts de l'Alt Empordà es van superar els 21 graus, com ara a Cabanes, on de nit gairebé es van assolir els 22 graus i a Roses, 21,1 graus. A la capital de la Selva -Santa Coloma de Farners- i a Navata la nit també va ser complicada per aquells que volien dormir, ja que de matinada es va arribar als 20 graus.

A?Girona ciutat en canvi, la diferència entre la màxima i la mínima va ser de 19 graus. De matinada es va registrar una mínima de 17,2 graus i de màxima es va assolir els 36,3 graus. De fet, Girona ciutat és el punt de la demarcació on es va registrar una màxima més alta durant el dia d'ahir. A Banyoles i Santa Coloma, però, es van superar els 35 graus i a Cabanes i Navata, els 34 graus.

Aquesta segona onada de calor va començar el cap de setmana i per ara no té aturador. Es preveu que avui els termòmetres es tornin a disparar. Amb tot, el cap de setmana es preveu que pugui haver-hi algun tipus de tempesta a la zona del Pirineu però la setmana vinent les màximes es tornaran a enfilar. La manera de molts ciutadans per fer-se passar la calor és anar a la platja.

Davant la situació de calor, Protecció Civil insisteix a mantenir la prevenció per les altes temperatures i el risc alt d'incendis. Es manté la prealerta per l'alt risc d'incendis, que és molt elevat al Gironès i el Baix Empordà. En el cas del litoral i prelitoral de Girona les baixes precipitacions del mes de juny i les temperatures previstes per als propers dies fan preveure que s'assoliran valors de risc per sobre dels habituals. Per això, cal extremar la prudència en tota l'activitat a l'entorn de zones forestals.