L'Ajuntament de Darnius ha emès un ban municipal advertint la població que no begui aigua de la xarxa perquè amb la darrera analítica de la setmana passada es va detectar que hi havia certes anomalies. S'està portant a terme un tractament de xoc per resoldre-ho.

L'analítica que va alertar de la situació es va fer divendres passat i l'Ajuntament ha enviat un ban als veïns en el qual alerta que no beguin aigua de l'aixeta. L'alcalde, Josep Madern, en declaracions al mitjà digital Figueres.com ha explicat que van veure certes anomalies de qualitat que fan recomanar que no es faci ús de l'aigua de la xarxa de subministrament d'aigua potable per beure. Segons deia Madern, «s'està fent un tractament de xoc i som optimistes i aviat se solucionarà el problema».

Darnius fa arribar l'aigua potable a la xarxa des de la resclosa del Molí del Mas que la condueix a una estació de bombament intermedi abans de l'arribada al dipòsit regulador. L'aigua prové del riu Arnera. Es dóna la circumstància que la població disposa del pantà de Darnius i Boadella del qual s'abasteixen nombroses localitats de l'Alt Empordà.

Una altra població de les comarques gironines que ha hagut d'aplicar restriccions al consum d'aigua, tal com publicava ahir Diari de Girona, és Vilademuls. En aquest cas el mes de febrer es va detectar mercuri en un pou d'aigua i això va obligar a tancar-lo. Això està causant problemes d'abastament i des del mes d'abril subministren aigua amb cisternes. Per tal de resoldre la situació que s'ha agreujat amb la forta calor, s'ha començat a construir una canonada que enllaça dos dipòsits d'aigua i estirar del pou que disposa de més cabal.