L'Ajuntament de l'Escala ha tornat a posar en marxa aquest estiu el servei d'informació, vigilància i manteniment de l'espai natural de les Planasses. En aquest sentit, com ja es va fer l'any passat, s'han contractat dues persones per fer aquestes tasques.

Aquest servei funciona tots els dies de la setmana i l'objectiu és que es pugui complir una funció de manteniment d'aquest important entorn natural, al mateix temps que es col·labora en la difusió dels seus valors de cara als visitants i se'ls informa de les normes d'ús i de les possibilitats que ofereix.

La zona de les Planasses forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i ocupa una superfície de mes de 40 hectàrees, en quèes combinen els ambients de duna, penya-segat i pineda, amb una gran riquesa tant paisatgística com ambiental.

"Tenim un gran interès a preservar aquest entorn, té un valor incalculable i ofereix moltes possibilitats tant des del punt de vista ambiental com del de la promoció", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

En els darrers anys s'han fet ja nombroses actuacions per tal de posar en valor aquest espai, entre les quals hi ha hagut la senyalització de senders, l'enderroc dels antics barracons militars o la gestió forestal per tal de preservar la riquesa de l'entorn i disminuir el risc d'incendi.

Les inversions continuaran en els propers mesos amb la voluntat de continuar millorant la senyalització i els accessos, entre d'altres.