La Federació del PSC de les comarques gironines ha tancat aquest divendres la presentació de candidatures per ser cap de llista al Parlament, al Congrés i al Senat. Per als comicis del 27-s, opten a anar de número 1 a la demarcació l'exalcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, el senador Rafel Bruguera i la membre de l'Agrupació de Girona Maite Guerrero. Pel què fa al Congrés dels Diputats, Àlex Sáez vol tornar a repetir i encapçalar la candidatura per Madrid. El lloc li disputaran l'exalcalde de l'Escala (Alt Empordà), Estanis Puig, que aquest 2015 no s'ha tornat a presentar, i el secretari d'organització del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà. L'elecció dels candidats es farà el 20 de juliol.

El termini per presentar candidatures s'acaba aquesta mitjanit. Però si no hi ha cap sorpresa de darrera hora, i s'incorpora algun nom més, el PSC ja ha fet públics els que ha rebut fins ara. A totes tres cambres s'ha rebut més d'una candidatura per encapçalar la llista dels socialistes per Girona.

Per anar de número 1 al Parlament, s'han postulat la fins ara alcaldessa de Palamós (Baix Empordà), que ha governat el municipi durant els tres darrers mandats. A més d'ella, també han presentat candidatura el senador Rafel Bruguera i la membre de l'Agrupació de Girona Maite Guerrero.

En el cas de les eleccions estatals, per encapçalar la llista per Girona al Congrés, també s'han rebut tres candidatures. Una és la de l'actual diputat, Àlex Sáez. L'altra és la del fins ara alcalde de l'Escala (Alt Empordà) Estanis Puig, que aquest passat 24-M va decidir no tornar-se a presentar. I finalment, també ha presentat candidatura el secretari d'organització del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà.

Al Senat concorreran la secretària d'Igualtat de l'executiva de la federació, Cristina López, i el primer secretari de les Joventuts Socialistes gironines, Daniel Arbó.

A partir d'ara, un cop se superi aquesta mitjanit i es tanqui el termini, s'obrirà un nou període del procés de primàries. Fins al dia 17, els diferents candidats s'aniran reunint amb les diferents agrupacions socialistes de la demarcació per exposar les seves propostes. Tot plegat, amb vistes al proper dilluns 20 de juliol, que serà quan l'assemblea de la federació socialista gironina, on tots els militants tindran dret a vot, escollirà els candidats definitius a encapçalar les tres llistes.