Ni CiU ni el PSC s'esperaven que menys de 24 hores després de signar un acord amb el PP perquè s'abstenguessin en la votació per facilitar l'aprovació de les dedicacions i retribucions tot quedés en paper mullat. Els populars es van fer enrere a darrera hora i van sumar-se als altres quatre partits (ERC, CUP, C's i Compromís) en el vot contrari a incloure els punts de l'ordre del dia del ple extraordinari que se celebrava precisament per aprovar aquests termes. Per tant, les quatre dedicacions exclusives i les tres parcials no es van ni arribar a debatre. Onze vots en contra dels 21 que integren el consistori ho van impedir. Tots van reclamar que es tractessin conjuntament amb el gruix de càrrec de confiança en un proper ple.

Cares llargues i de sorpresa a l'inici de la sessió d'ahir perquè just cinc minuts abans que comencés la portaveu del PP, M. Àngels Olmedo, va comunicar a l'alcaldessa, Marta Felip (CiU), i al primer tinent d'alcalde, Pere Casellas (PSC), que «no podia» i que «necessitava més temps». Era el pas previ perquè votés en contra d'incloure els punts que just dimecres a la tarda s'havia compromés a facilitar aprovar amb l'abstenció dels dos regidors de la seva formació. Segons va explicar Olmedo al final de la sessió, «hem fet una valoració i creiem que s'ha de votar conjuntament amb els càrrecs de confiança en una nova negociació. Creiem que falta més diàleg i, tot i que no ens tanquem, necessitem més temps».

Per la seva banda, Felip va manifestar que «ens preocupa molt que es permetin dir que no just abans del ple davant d'un compromís signat». «Ens preocupa com podrà avançar la ciutat perquè si passa això amb aquest tema no vull pensar que pot passar amb altres coses», va afegir. A més, va dir que «es pot parlar» però que aquesta situació els obliga a «avançar sota mínims i ja fa massa temps que estem amb una transició». Amb tot, Felip va dir que seguiran «lluitant» per aprovar aquestes retribucions i dedicacions perquè creuen que és el que necessita la ciutat. «Han dit que necessiten temps i això vol dir que hem de seguir parlant», va insistir.

Les dedicacions i retribucions que preveu el pacte entre CiU i el PSC passa per quatre dedicacions exclusives (Marta Felip, Francesc Cruanyes, Jordi Masquef i Alfons Martínez) amb una retribució anual bruta de 55.000 euros juntament amb tres de parcials (Mar Casas, Quim Felip i César Barrenechea) de 30.000 euros bruts l'any. Un increment que, segons va denunciar ahir mateix la CUP en un comunicat, juntament amb l'augment de retribucions previstes per assistències «doblaria» el que hi ha hagut fins ara passant dels 262.218 euros anuals que «costava l'anterior govern de 12 regidors» als 402.524, 20 de l'actual. El govern també planteja tres càrrecs de confiança, que encara no s'han portat al ple.

El plenari va aprovar, en canvi, a proposta de CiU i el PSC, i amb el suport de tots els grups, no cobrar per l'assistència al tempestuós i inesperat ple d'ahir.