Els veïns de Vilafant persisteixen en la seva lluita per exigir a l'Estat la construcció d'una rotonda a la cruïlla d'accés a l'estació de l'alta velocitat. Com cada dimecres, una cinquantena de persones han tornat a tallar l'N-260 a Vilafant. En aquesta ocasió han simulat la desitjada rotonda fent un cercle amb cadires. Tot i que els talls continuaran, la portaveu de la plataforma prorotonda, Meritxell Niño, ha assegurat que han demanat a l'Ajuntament de Vilafant que talli l'accés a l'estació per l'avinguda Puig Grau de forma permanent com a mesura de pressió. Una demanda que el consistori ha vist amb bons ulls i que estudia com aplicar.

Meritxell Niño ha explicat que abans de les eleccions, membres de la plataforma es van reunir amb tots els candidats per exposar-los les seves demandes i que la resposta va ser positiva per part de tots els grups que es van comprometre en ferm a buscar una solució al problema. Va ser quan es va constituir el nou consistori que la plataforma que, cansats dels incompliments de l'Estat, van demanar formalment a l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, que es tanqués de forma permanent l'avinguda Puig Grau, una de les dues úniques entrades a l'estació del TAV.

Niño assegura que l'Ajuntament va rebre de bon grat la proposta i que està fent totes les gestions necessàries per aplicar la mesura que, a diferència de la construcció de la rotonda, si és competència municipal.