El candidat d'ERC a Figueres, Albert Testart, proposa la construcció d'una residència per a la gent gran, de caràcter públic, dins dels terrenys del CAP de Figueres Sud. Ho considera necessari per a resoldre els dèficits d'assistència social que pateix Figueres. Testart diu: "La gent gran de Figueres, tot i ser un grup cada cop més nombrós, té molts problemes per trobar lliures places públiques o se'ls ofereix uns terminis d´espera massa llargs. Això no pot ser. La construcció d'una residència pública per atendre'ls ens permetria donar resposta a la situació actual. La residència es podria edificar als terrenys on s'ha d'edificar el segon CAP, on hi ha prou espai".

El candidat d'ERC fa la proposta dins l'article El segon CAP i l'atenció a la gent gran, que es publicarà en el seu blog alberttestartwordpress.com.

Dins el text, Albert Testart considera positiu que la Generalitat hagi pressupostat, per a aquest any, una partida de 642.952 € per a la construcció del CAP de Figueres Sud. Malgrat això, ho matisa: "La Generalitat ja hauria d'haver fet aquest pas fa molt temps. Fa quatre anys, en plena precampanya, el candidat Santi Vila ens va anunciar que aquestes obres començarien aviat. I per reforçar aquesta impressió, varen fer entrar màquines al terreny, però només van netejar el solar".

La creació de la partida per al segon CAP de Figueres, segons puntualitza Testart, només ha estat possible gràcies a la pressió del grup parlamentari d'ERC durant la negociació dels pressupostos. "Aquesta ha estat una de les moltes condicions que ERC li ha posat a CiU, a l'hora d'aprovar els pressupostos. Gràcies a això hem afavorit Figueres, perquè aquesta partida no figurava dins les previsions inicials de CiU".