Roses referà el camí de ronda des del mirador de punta Falconera a cala Montjoi, tot el tram dins el Parc Natural de Cap de Creus. L'actuació preveu millorar els trams en mal estat, una actuació al mirador i els accessos a les cales. En alguns punts de fort pendent s'adequaran escales per poder facilitar el descens. El projecte té la base en un de més ampli que havia de portar a terme l'Estat, des de l'Almadrava a Montjoi. El cost de l'obra que està a licitació és de 117.961,04 euros.

Actualment el camí en la seva major part és practicable i permet un passeig arran de mar dins l'espai protegit. Deixant enrere la zona urbanitzada de l'Almadrava el passeig començaria a Falconera. Tot seguit es pot accedir a Cala Lledó, cala Murtra, Cala Rustella i acabar a la badia de Montjoi. Caps i puntes acaben de donar l'habitual paisatge feréstec de Cap de Creus. La memòria del projecte remarca que hi ha alguns trams impracticables pel fort pendent i l'erosió de les aigües que l'han acabat fent intransitable per l'escolament de terres, que han deixat zones amb la pedra totalment al descobert, augmentant el risc de caigudes i dificultant l'accessibilitat". A més, hi ha algun tram "on la plataforma de camí és molt estreta i queda oberta a penya-segats de gran alçada". Una primera actuació, doncs, consistirà a refer els trams i impracticables amb un itinerari integrat en l'entorn. Es col·locaran proteccions, les estrictament necessàries i amb materials que no generin impacte, per seguretat.

En el recorregut s'hi destaca un punt singular, la Font de Cala Lledó que presenta un estat de conservació deficient. Es restaurarà el mur existent i se'n farà un mur de pedra seca que actuï de delimitació per la seva part superior que servirà també per seure. Com que la font és de raig continu, es crearà un embassament que s'aprofitarà per als animals i un desguàs controlat al penya-segat. Es considera que és un lloc molt singular i es treballarà en l'entorn. "Es tracta d'una zona totalment vinculada al front marí, amb unes visuals al mar i de la població de primera qualitat i amb una ambientació de penya-segats i vegetació mediterrània".

A l'Almadrava, l'Estat

A banda d'aquesta actuació al litoral, l'Estat va anunciar fa dues setmanes que actuaria d'urgència al tram entre Canyelles i l'Almadrava, que va resultar malmès per les llevantades de la darrera setmana de novembre. "L'estructura amenaça el col·lapse imminent i, per aquest motiu, ho considerem urgent", van informar. Es demolirà la passera i se substituirà per una de metàl·lica però, segons la regidora d'Urbanisme Sílvia Ripoll, els treballs encara no han començat.