Enric Ruiz-Geli, l'arquitecte redactor del projecte Bulli Foundation a la Cala Montjoi de Roses (Alt Empordà), ha anunciat aquest dijous que aviat començaran les obres de la instal·lació, ja que disposen dels permisos necessaris i la llicència d'obres, i que aquest és el desig de Ferran Adrià. Ruiz-Geli, ha fet aquestes declaracions en el marc del debat tècnic que ha organitzat la Taula de l'Enginyeria de les comarques gironines a la seu del CETIG.

Ruiz-Geli ha fet una exposició tècnica del projecte per començar el debat i després hi ha hagut la intervenció de Marta Ball-llosera, ambientòloga de IAEDEN-Salvem l'Empordà. A continuació hi ha hagut la taula rodona en la que també hi ha participat Raúl Bastida, ornitòleg i educador ambiental de DEPANA, moderada per Narcís Bartina, secretari de la Taula d'Enginyeria de les comarques gironines i degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona.

El projecte de la Fundació El Bulli de Ferran Adrià se situarà a la cala Montjoi de Roses (Girona), dins del parc natural del cap de Creus. Amb l'objectiu de mimetitzar-se amb el paisatge i emplaçat en un terreny amb un desnivell de 15 metres, el disseny preveu la rehabilitació de l'edifici original del restaurant, part del qual serà enderrocat, i la construcció d'un nou equipament, que majoritàriament estarà sota terra.

"El maig del 2013 vam obtenir la llicència d'obres per al projecte del 20% que entra dins la legalitat vigent del parc natural del Cap de Creus. Aquestes obres suposen una ampliació del 20% sobre la superfície actual. És ara doncs, que es comencen les obres d'aquest 20% i que poden ser compatibles al projecte de llei que declara elbulli1846 com a projecte d'interès públic. El projecte de llei està en tràmit. En cas de l'aprovació de la llei suposaria la segona fase de les obres", han explicat des de l'estudi d'Enric Ruiz-Geli.

Amb una superfície total de gairebé 5.200 metres quadrats, les noves instal·lacions acolliran galeries expositives, un centre d'investigació i formació en cuina d'avantguarda que oferirà sopars 20 dies a l'any i una residència per a alguns membres de l'equip creatiu.

El nou complex gastronòmic aprofitarà la ventilació natural i les energies microeòlica, fotovoltaica i geotèrmica. Està previst que la construcció estigui finalitzada el 2016.