El Consell de l'Advocacia Catalana organitza aquest divendres 28 de novembre, la V Jornada per promoure l'ús del català a la justícia, un acte inclòs al Pla de Treball signat amb la Generalitat per impulsar accions d'ús del català entre els advocats.

La inauguració tindrà lloc a les 9:30 del matí a l'Auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport de Figueres i anirà a càrrec del president del Consell de l'Advocacia Catalana, Abel Pié; la Secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia, Mª Josep Feliu; el president de l'Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba; el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro i el degà del Col·legi d'Advocats de Figueres, Joan Ramon Puig.

La Jornada, que és oberta al públic, inclou una primera part amb intervencions del Catedràtic de Dret processal de la UdG Guillem Omarzábal i de la Directora de Política Lingu?.stica Ester Franquesa, que presentarà la campanya 'En català també és de llei' que fomenta l'ús del català en l'àmbit judicial. La segona part inclou una taula rodona moderada per l'ex degà del Col·legi d'Advocats de Figueres, Jaume Torrent, amb la participació de la magistrada Sílvia Ventura, el degà del Col·legi d'Advocats d'Andorra Francesc Badia, la professora de dret constitucional a la UB Eva Pons, l'advocat i president de l'Associació de les Nacions Unides a Espanya Eduard Sagarra i l'advocada Magda Oranich. Clourà la Jornada el president de la Comissió de Llengua del Consell de l'Advocacia Catalana i degà de Tortosa, Josep Canício.