L'Ajuntament de Roses col·labora amb l'Institut Català de les Dones en la campanya de divulgació de la Línia d'atenció a les dones en situació de violència masclista 900 900 120. L'objectiu és incrementar el coneixement d'aquest servei entre les dones que el puguin necessitar, difonent-lo mitjançant cartells i adhesius a través dels comerços , equipaments i mitjans de comunicació de Roses.

El telèfon 900 900 120 que l'Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família, posa a disposició de les dones en situació de violència masclista, i de les persones del seu entorn, va atendre l´any 2013 un total de 9.050 trucades. L´atenció és gratuïta i confidencial, s´ofereix tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia i facilita la comunicació en un total de 124 llengües.

Aquesta línia telefònica és un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima, expressar la situació viscuda, i se´ls ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis de la Xarxa d´intervenció integral contra la violència masclista. El servei dóna accés directe a un equip de professionals de l´advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. En les situacions més extremes també realitza el contacte amb els serveis d´emergències policials i de salut.

L´any passat les trucades van ser en un 92% de casos per violència psicològica, un 35% per violència física, el 7% per violència econòmica i el 2% per violència sexual. En un 22% de les ocasions les trucades són realitzades per un familiar o una persona propera: el 32% són amistats, el 27% progenitors, el 14% són germans o germanes i el 9% els propis fills o filles.

L´Institut Català de les Dones i els municipis col·laboren en la divulgació del servei 900900120 a través d´un acord amb l´Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Per altra banda, també s´han adherit a la iniciativa les següents empreses i organismes del sector privat: PIMEC (patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya), Caprabo, Carrefour, Bonpreu, Àrea de Guissona, Consum, El Corte Inglés, Supermercats Llobet, la Federació Catalana de Locals d´Oci Nocturns i el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya.