L'Ajuntament de Roses té en tràmit les obres de renovació dels dos quilòmetres de passeig des del rec d'en Forquilla fins a la bocana de Santa Margarida, que es portaran a terme per fases. Aquesta setmana es posen a licitació tres trams amb un cost de 486.000 euros. El conjunt dels treballs resoldrà situacions com l'ocupació de la sorra en alguns punts, millora de les instal·lacions i de la imatge d'un punt estratègic turísticament.

Els treballs que s'acabaran executant en aquest espai ascendiran al voltant del milió d'euros i pretenen servir per posar al dia un dels espais més concorreguts, la façana litoral des de Roses fins a Santa Margarida.

El passeig es va construir en dues fases entre 1995 i 2000 però actualment presenta un estat de deteriorament important en alguns aspectes. Per exemple, segons el projecte, "gairebé tota la xarxa de recollida d'aigües plujanes ha quedat afectada per la sorra, també els pous de drenatge inicials". A altres punts, s'especifica, "s'acumula molta aigua perquè la sorra de la platja està més alta i resulta un drenatge insuficient". Per aquest problema es van haver de desplaçar les dutxes massa enlaire, el que comporta que no tenen un bon accés.

El mobiliari també ha patit un deteriorament. Hi ha llocs amb molt bancs i altres que no en tenen, a banda que s'han malmès per la corrossió.

El paviment és un altre dels elements en mal estat amb peces i parts deteriorades per diversos motius com el pas de vehicles o arrels dels arbres. "Els revestiments de fusta estan envellits i algunes peces estan trencades", s'exposa. Una situació similar hi ha amb l'arbrat.

Les obres ara en licitació tenen un termini d'execució de vuit mesos, entre el Rec d'en Forquilla i la bocana, la part més antiga del passeig va ser construïda el 1995. Se substituiran els elements deteriorats i es millorarà l'accessibilitat. El projecte del passeig es complementa amb la renovació de l'enllumenat.

L'Ajuntament de Roses va destacar en la presentació del pressupost per l'any vinent que aquesta és una de les obres en tràmit més importants.