El desplegament del Gran Recapte del Banc dels Aliments a Girona arribarà, el 28 i el 29 de novembre, a 364 supermercats i botigues de 90 municipis diferents. A diferència d'altres punts de Catalunya, l'entitat ja disposa dels prop de 4.000 voluntaris que necessita a les comarques gironines.

A una setmana de la cita, i amb la logística ja coberta, el Banc dels Aliments fa una crida a la mobilització ciutadana perquè col·labori amb la campanya de recollida d'aliments. El seu destí seran 114 entitats benèfiques, totes elles certificades i implantades en diferents zones del territori, que seran les encarregades de distribuir els productes entre la població més necessitada. La previsió és que l'ajuda arribi a prop de 42.000 gironins.

El president de la Fundació a Girona, Frederic Gómez Pardo, ahir va instar a superar les 460 tones de productes alimentaris que es van recaptar l'any passat. En aquesta ocasió, la recollida d'aliments se centrarà en productes de llarga durada com llet, oli, farina, llegums secs i conserves de peix. Una de les novetats d'aquesta sisena edició del Gran Recapte és la implicació del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines i de l'Associació de Transports de Girona.

La Garrotxa lidera el rànquing de les comarques gironines amb més establiments adherits al Gran Recapte, amb 79; li segueixen la Selva, amb 73; el Gironès, amb 71; el Baix i l'Alt Empordà, amb 61 i 46, respectivament; el Ripollès, amb 19; el Pla de l'Estany, amb 11; i la Cerdanya, amb 4 botigues.

També ahir, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya va informar que encara necessita 2.000 voluntaris -a Girona, n'han aplegat 3.800-, la majoria dels quals al Baix Llobregat, el Vallès Oriental, en diversos districtes de Barcelona i a Badalona i l'Hospitalet.